30 June, 2021

Paard op een veilige manier poetsen

Voor vele kinderen en volwassenen is het nog niet zo heel duidelijk hoe men een paard moet poetsen op een goede en veilige manier. Ik zie nog spijtig genoeg nog veel te veel kinderen en volwassenen verkeerde handelingen doen bij het poetsen van paarden. Onderzoek toont aan dat een kwart van alle ongevallen veroorzaakt door paarden, gebeurd naast het paard. En de verwondingen zijn daarmee niet minder erg dan als je van je paard valt. Ze zijn soms zelfs nog erger.

Hoezo is poetsen dan zo gevaarlijk?

Iedereen die een paard heeft , vindt poetsen van hun paard belangrijk. En dat is ook zo , maar ik zie toch nog veel mensen verkeerde handelingen doen tijdens het poetsen , zoals geknield langs het paard , achter het paard door gaan zonder enige aandacht naar het paard. En zo zijn er nog veel meer handelingen waar ik mijn ogen voor dicht houd.

Wat is de Reactie van het paard?

Vele paarden lieten op een agressieve manier zien dat ze het poetsen niet leuk vonden. Ze wouden bijten, achteruitlopen en zelfs stampen naar de persoon die het paard was aan het poetsen. De meesten waren er zich niet van bewust wat het paard hen wouw duidelijk maken. Maar bij de mensen met ervaring , waren de paarden zeer rustig tijdens het poetsen.

Bewust of niet?

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze soms verkeert bezig zijn met hun handelingen naar paarden toe. Daarom zou ik toch willen aanraden om eerst eens meer uitleg te vragen aan ervaren mensen. Want een ongelukje licht soms in een klein hoekje. U kan ook bij ons van paardenhulp.be terecht voor als u meer vragen heeft. Wij staan steeds voor u klaar.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon
Tweet 20
fb-share-icon20

Beoordeling Paard op een veilige manier poetsen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl Dutch
X
error

Geniet van deze blog? Vertel het verder :)

RSS
Follow by Email
Pinterest
fb-share-icon
WhatsApp